Resting Home » Massage » Watsu - vannbehandling
 

HVA
Watsu er en form for behandling i vann som gir dyp avslapning og passiv vannterapi. Watsu utføres som en-til-en økt der en terapeut forsiktig vugger, beveger, strekker og masserer en mottaker i bryst-dypt varmt vann.

HVORFOR
Under en Watsu-økt reduseres mottakerens hjerte og respirasjonshastighet, respirasjonsdybden øker, muskeltonen synker, og mottakerne rapporterer om en dyp tilstand av avslapning. Gjennom Watsu balanseres det autonome nervesystemet, man reduserer sympatisk respons og øker parasympatisk respons.

Følgende av dette er at mange pasienter og klinikker rapporterer om psykologiske fordeler som stressreduksjon og løsning av tidligere traumer.

HVORDAN
Watsu utføres i en-til-en økter i bryst-dypt varmt vann. I løpet av en økt vugger, beveger, strekker og masserer en terapeut en mottaker. En typisk økt består av en progresjon av pust, bevegelsesmønstre i forskjellige stillinger og massasje.

Bevegelsesmønster inkludert mild vugging og gynging, mer dynamisk tøyning og mobilisering, stillhet og spesifikke mobiliseringsteknikker fokusert på mottakerens behov eller tilstand. En økt kan vare alt fra noen minutter til lenger enn en time.


0 Comments